Българският талант Димитър Митов ще подпише първия си професионален договор с Чарлтън в сряда. Това стана ясно днес, след като завършиха преговорите между представителя на клуба в лицето на един от директорите - Катрин Майер, и агента на 17-годишния вратар Петьо Костадинов-Полковника.

Срокът на споразумението е за 3+1 години при първоначална идея на Атлетик за 5 сезона. Една от точките, забавила разговорите. Срещата е преминала на три етапа, с прекъсване, тъй като се е налагало да бъдат доуточнени някои детайли.

Условията са сериозно над средно ниво с много мотивиращи точки за състезателя. Утре Митов ще играе срещу Ипсуич, което няма определящ характер за бъдещето му в клуба.

Козлодуйчанинът подписа с представителя на Чемпиъншип на 9 май 2013 година и оттогава бележи невероятен прогрес. През настоящия сезон той многократно бе втори вратар в мачовете за първенство и Купата на лигата. Освен че играе за отбора до 19 години, Митов е на вратата и за резервния тим. Прогресът му провокира ръководството да му предложи първи професионален договор.