Треньорът на ЦСКА Димитър Пенев намекна, че не взима сам решенията за подготовката на отбора. Стратега заяви, че не е искал възпитаниците му да пътуват до Испания за контроли. Ръководството беше договорило турне на Иберийския полуостров с престижни контроли, но то пропадна. БЛИЦ писа преди време, че наставникът е изолиран и от селекцията

“Не исках лагера в Испания, той не влизаше в плановете ми. Дори така се получи по-добре, защото футболистите имаха повече време за почивка преди лагера в Анталия”, призна Пенев на заминаване за Турция. ЦСКА лети в един чартър с Лудогорец.

“В Турция чакаме четири нови попълнения, ще имаме 4-5 контроли, за да ги видим в игра", добави треньорът, като уточни, че в това число влизат и футболисти, които трябва да дойдат от италианския Удинезе. 

Той изрази надежда, че условията в Турция ще са достатъчно добри за подготовка: „Виждаме условията как са, в България - снежни. Доста трудно е за футбола на този етап. Дано в Турция бъде благоприятно. Надявам се, че прогнозите са добри за времето. Ще наблегнем на тези нови хора, които идват, те са подготвени, за да можем да направим един добър колектив и да създадем малко конкуренция в състава”, завърши Пенев.

Групата на ЦСКА за Анталия тук