Легендарният български треньор Димитър Пенев отново бе впечатляващ в изказванията си. Той бе интервюиран от журналистка от БТВ по повод 20-годишнината от великото американско лято, когато България достигна до четвърто място в света.

По време на разговора Пенев се върна дори към 70-те години и поглеждайки журналистката, която тогава не е била родена, възкликна: "70-те години.. Тогава вие може би сте била по план..".

"20-години не са много, не са и малко. Имаше много радост за всички българи и балканските народи като цяло - те се радваха с нас, поздравяваха ни. Виждате за тези 20 години, че игрището (стадион "Васил Левски") е хубаво, но спомените са изтънели. Тогава създадохме много радости, имахме шанс за финал, но нещата се забравят. Ние все все още не знаем в коя посока и по кой път да тръгнем - европейци ли, азиатци ли, самостоятелни ли ще бъдем", заяви Пенев в типичния си стил.

Пенев за пореден път говори за нещата в съблекалнята по време на американското лято и сравни тима със семейство:

"Отборът е едно семейство, а в семейството винаги има конфликти. Когато жената не помага на мъжа, той е сърдит.. Така е и във футбола", отбеляза 68-годишният стратег от Мировяне.

Треньор номер 1 на 20 век на България изрази оптимизъм за бъдещето на националния отбор, който е воден от племенника му Любослав Пенев.

"Изминалите квалификации показаха, че имаме добри и перспективни футболисти. Мисля, че нещата ще се развиват в положителна посока", сподели Пенев.