Треньор номер 1 на България за ХХ век Димитър Пенев, разкри, че дори в условията на пандемията от коронавирус често посещава стадион "Българска армия". Той коментира и първите впечатления, които е имал като Христо Стоичков и Димитър Бербатов. Пената не подмина и темата за вариантите Стилиян Петров и Мартин Петров да се кандидатират са президент на БФС.

"Виждате ме в момента, че излъчвам доброта Винаги съм бил много усмихнат, защото съм дал много на футбола - като състезател, като треньор. Постоянно имам обожатели, приятели, близки, роднини. На всеки метър, когато се покажа. Хайде, метър е малко, но на 10 метра", започна Пенев в "Шоуто на Николаос Цитиридис" и покани екипа в музея на ЦСКА на стадион "Българска армия".

"Минавам да видя хора от ръководството, дали алеята е права,  да не се е изкривила. Дълги години ни обещават. Този стадион е от 50-а година. Някой ден може да падне и да затрие историята. И не може да открием купите и наградите на поколения. Не само за футбола говоря. Ако се случи едно малко земетресение... То минава първо през Гърция... Като там се залюлее леко, трябва да се обадиш да предпазим музея", пошегува се Стратега с Цитиридис.

Пенев си спомни и лудата радост след победата над Мексико, както и празнуването на Илиян Киряков и Красимир Балъков. "Той нямаше разрешение. Не го правеше и на чисто, защото има гащета, бандажи отдолу. Кирячето е толкова нисък, толкова му е малко и пръстчето. Това е една радост. Той, ако влезе отдолу, те ще го смачкат. За това е отгоре. Може някой отдолу да се е обадил: "Киряче малък, пипни го по дупето", смее се Пенев.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Той си спомни и кога за първи път е видял Христо Стоичков. "Той беше в Марица. Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив) не го харесваха. В Харманли отиде. Когато ме освободиха като помощник-треньор на ЦСКА, заминах за Димитровград. Още първата седмица контролна среща правим и там го виждам на живо. След един месец Стоян Йорданов - големият вратар на ЦСКА, отиде и го докара, подписаха договор половин година по-рано, продължи си в Харманли и след това пристигна тук. Когато подписа договора с Барселона, отидохме тримата, подписа, Кройф беше треньор. Съблича се Христо в съблекалнята, домакинът му дава 26-ти номер, а той не иска, защото не беше 8-ми. Домакинът си прави малко шега", разказа Пенев, а след това се сети и за Бербатов.

"Бербатов е история голяма. Живо македонче. На баща му съм бил треньор в Димитровград, когато играеше дясно крило. Когато го взех от Благоевград, тичаше 1 месец на Панчарево на базата и тогава почна да играе. Стреснат между батковците. Веднъж го натовариха на една кола от Панчарево и го закараха в Кюстендил, но го върнаха и продължи."

Пенев коментира и възможността Мартин Петров или Стилиян Петров да оглавят Българския футболен съюз. "Те разбират футбола, но все пак... Обществото как ще ги приеме. И двамата са от ЦСКА и "сините" няма да гласуват. Ние вдигнахме нашия футбол, но сега вече сме надолу. Дърветата орязахме, надолу сме. Как ще се спрем да ги задържим добрите футболисти?", завърши Стратега.