Треньор №1 на България за ХХ век Димитър Пенев беше на церемонията на Асоциацията на българските футболисти, на която бяха наградени най-добрите млади играчи от проведените през 2015 г. детски турнири, част от програмата "Децата и футболът". Стратега в типичния си стил обясни какви според него са трудностите пред талантите и не пропусна в шеговит тон да каже и нещо за любимия му ЦСКА.

"Радостно е, че има подаръци за децата. Пожелавам им на първо място да обичат футбола и малко и училището, защото зад граница често се объркваме и после не идваме навреме за лагери на националните отбори. Надеждите са пред тях", каза Пенев.

"Дано да има по-добри условия, за да не се увредят момчетата от ранна възраст. Много деца от цяла България бяха наградени и се радвам, че отново наградих дете от Хасково, защото първите ми стъпки като треньор бяха именно в Хасковска област", добави Стратега.

Той обаче отказа да коментира случващото се в ЦСКА. На отправен въпрос, как ще коментира темата ЦСКА, Пената отвърна: "ЦСКА я заключваме...".

Президентът на Асоциацията на българските футболисти Дончо Донев пък каза, че целта е първо момчетата да станат добри хора, а след това добри футболисти. "Стигнахме почти до всеки край на България. Дано усилията ни да са от полза. Доста момчета, които са играли в нашите турнири, стигнаха до А група и дори до чужбина. В България има много таланти и не бих казал, че тези 16 момчета са най-добрите в турнирите, добави Донев.

Общо 300 турнира за 16 години и участието на над 80 хиляди деца са в активите на програмата "Децата и футболът", горд е бившият футболист.