Главният мениджър в ЦСКА Димитър Пенев даде интервю пред официалния сайт на клуба, в което заяви, че червените имат идеална възможност за спечелването на титлата.

-Г-н Пенев, каква е обстановката в отбора?
- От вчера и днес наблюдавам тренировките на отбора. С ръководството коментирахме, че всичко зависи от старанието на футболистите. Днес тренираха и бяха в добро настроение. Трябва да има добър колектив, за да се преодолеят тежките моменти.
 
-Има ли неразбирателство и напрежение в съблекалнята?
- Няма неразбирателство в съблекалнята. Има колебание във футболистите от случилото се в Мездра. От там идва напрежението. Има проблеми от неумението да реализираме голове, трябва да се отстранят грешките в защита. Момчетата имат достатъчно мачове до края на сезона, за да излязат от тази ситуация.
 
-Какъв е коментарът ви за срещата с Монтана?
- Не е нормално да изпуснем такъв мач. Имахме много пропуски в атака, ако бяхме вкарали положенията през първата част можеше да решим мача. Допуснахме и няколко колективни грешки в защита.
 
-Как оценявате шансовете за титла?
- Имало и преди такива трудни моменти в ЦСКА, но бързо сме излизали от тежките ситуации. Всичко зависи изцяло от футболистите и треньорите. Феновете са прави да искат красива и резултатна игра. Остават достатъчно срещи до края на шампионата, ако не губим, може да атакуваме първото място.
 
-Какво очаквате за предстоящия двубой със Сливен?
- Мачът в Сливен е много важен за нас. Трябва да спечелим, въпреки че двубоят ще бъде труден. Сливен са организиран отбор. Нормално е да излезнат крайно моитивирани ,за мача с нас, защото всеки иска да се представи добре срещу ЦСКА. Нямаме право на повече грешки. Имаме основни футболисти, които трябва да поведат отбора напред и да превъзмогнат слабите резултати в последните няколко мача. Пред нас е идеалната възможност да спечелим шампионата, защото приемаме лидерите за момента в първенството на нашия стадион „Българска армия". Ако победим Литекс и Локомотив (София), отново сме в борбата за титлата. Ще се постарая да бъда полезен с моя опит.