Кюстендилският треньор Димитър Соколов се завърна отново в Пирин (Гоце Делчев). Този път обаче не като старши треньор, а като главен мениджър. Той бе начело на неврокопчани до тази пролет, след което напусна заради слабите резултати на отбора през сезона и бе заменен от Иван Атанасов.

Соколов обаче остави отлични впечатления в Гоце Делчев и сега отново започва работа в клуба като главен мениджър, като ще бъде използван и лиценза му.

Наставникът на отбора Яков Папарков подготвя футболистите си за неделното гостуване на Академик (София) в първия кръг от новия шампионат в Западната "Б" група.

Треньорът обаче няма да може да разчита на Камен Хаджиев. Юношата на Шалке 04 игра през миналата година като аматьор и сега все още не може да бъде картотекиран, тъй като се дължи неустойка на германския клуб, пише е-79. Всичко това означава, че той няма как да бъде уреден до неделя. За сметка на това Илия Карапетров ще може да бъде използван от Папарков още в неделя.

По-рано през седмицата си тръгна Костадин Бошикьов. Бившият бранител на Марек изкара почти цялата подготовка в Гоце Делчев, но в крайна сметка предпочете да отиде в Чавдар (Бяла Слатина).