Ръководството на Динамо (Москва) е на път да провали лятната селекция на Левски, като откаже да преотстъпи на "Герена" нападателя си Цветан Генков, пише "Меридиан Мач". Именно бившият голмайстор на "А" група бе основният вариант за заместник на контузения Георги Иванов-Гонзо.

Информацията, че Левски е отправил официално предложение към Динамо (Москва) за централния нападател на "милиционерите" Цветан Генков, достигна и до авторитетното руско издание "Спорт-Експрес". То информира още, че треньорът на московския гранд Андрей Кобелев все още не е решил дали да приеме офертата на "сините", според която Генков ще играе на "Герена" под наем през следващия сезон.

Според електронното издание раздялата с Генков не е изключена, но от треньорския щаб на Динамо предпочитат той да трупа опит в по-силен тим от Левски. Освен това Кобелев желае нападателят да бъде преотстъпен в руски клуб, защото така ще може да следи изкъсо неговото развитие, докато в България това би било доста трудно. В момента варианти за българина са тимовете на Сатурн и Ростов, които според наставника на "милиционерите" са по-класни от българския шампион.

Цветан Генков пристигна в Москва с трансфер от Локомотив (Сф), но така и не успя да се наложи в състава на Динамо. За него беше платена рекордната сума от 2,25 милиона евро. /БЛИЦ