Динамо (Москва) може да привлече Гара Дембеле, твърдят медиите в Русия. Причината е подготвена промяна в трансферния правилник на руските клубове, според който те ще могат да купуват и картотекират играчи само два пъти през сезон 2011/12. Този шампионат ще се състои от три полусезона, като започне тази пролет и завърши през май 2012 г. Именно това ще накара отборите да се активизират и да се подсилят преди старта на новото първенство.
 
Според “Вечерная Москва” Динамо (Москва) е на път да отправи оферта за звездата на “сините”. Изданието твърди, че един от помощниците на треньора на тима Миодраг Божович вече е наблюдавал Дембеле по време на контролата с Дубница (2:2) в Кипър. Любопитното е, че днес Божович ще има възможност на живо да се убеди в качествата на малийския национал. “Левски” и Динамо се срещат на финала на приятелския турнир в Кипър. След срещата руснаците ще решат дали да предложат оферта за Гара Дембеле.
 
Московският тим разполага в нападение със звездите Кевин Курани и Андрий Воронин, но въпреки това от клуба били склонни да извадят 3 милиона евро за нов нападател. Към този момент ръководството на “сините” не е склонно да се разделя с Дембеле, тъй като не може да му намери достатъчно класен заместник.
 
Локомотив (Москва), другият руски тим, който се интересуваше от голмайстора на “Левски”, пък се насочи към закупуването на бившия испански национал Дани Гуиса от Фенербахче./БЛИЦ