Нападателят Цветан Генков се отдалечава от Локо (Сф). Динамо (Москва), който държи правата му, иска да го продаде през паузата, а не да го преотстъпи отново. Руснаците са решили да припечелят от българина, който вкара 11 гола за “железничарите” тази есен и предизвика интерес с изявите си. Те са го предложили на новака Краснодар, Криля Советов и Ростов.

Шефовете на Динамо сложили цена от 400 хиляди евро на българина, като тя е непосилна за собственика на Локо (Сф) Николай Гигов, който се надяваше да го задържи като преотстъпен. В последно време босът на клуба от “Надежда” говори уклончиво за бъдещето на играча.

Засега интерес към него проявява Краснодар. Преди дни се появи информация, че новакът е готов да даде 250 хиляди евро за наем, така че не би имал проблем да купи Цецо за 400 бона. Полският Висла (Краков) също може да отправи оферта за нападателя.

Повод за спешната продажба е изтичащият договор на Генков след година. Ако Динамо го преотстъпи през пролетта, ще бъде принуден да го продаде за много по-малка сума през лятото./БЛИЦ