Бившият президент на Свиленград 1921 Никола Динков e на път отново да поеме управлението на футболния клуб. Това гласят слуховете от последните дни. Според неофициална информация Динков ще се върне начело на тима на извънредно общо събрание, което ще се проведе до няколко месеца.

Причината името му да се спряга отново за шефския пост на Колодрума е оттегляне му от активната политика, пише svilengrad1921.com. Динков сам си даде отвод, и отказа да влезе в листата на БСП, за предстоящите местни избори. На общинската конференция, провела се в края на миналата седмица, той заяви, че дава път на младите и след 27 години в политиката решава, че е дошло време да се отдръпне.

Припомняме, че Динков хвърли оставка преди 2 години, след като се оказа, че в качеството си на общински съветник и президент на Свиленград 1921, нарушава Закона за конфликт на интереси, тъй като местния тим получава годишна субсидия от общината.

Докато Динков беше президент на клуба "южняците" извървяха пътя от областната група до втория ешалон. В Източната "Б" група тимът игра три последователни сезона, което е и най-доброто постижение на местния клуб в 90-годишната му история. /БЛИЦ