Спортният директор на Локомотив (София) Георг Василев е изключително радостен след постигането на голямата цел - завръщането на славния столичен клуб в елита на българския футбол. Младият и амбициозен футболен ръководител написа емоционален пост във "Фейсбук" след успеха.

Както е известно, днес на стадион "Локомотив" ще има тържества по повод завръщането в елита. Над 3000 души се очаква да дойдат на мача със Созопол, който е от 17:45 часа. В предишния кръг "железничарите" разбиха с 4:1 като гост Септември (Симитли) и си гарантираха влизането в Еfbet Лига.

ВИДЕА В БЛИЦ TV: Бурната и заслужена радост на Локо (Сф)

След мача днес Локо ще бъде награден с купа и сребърните медали. Празненствата ще завършат с мощна заря. За доброто настроение ще се погрижи Богдан Томов, който ще изпълни преди двубоя химна на "червено-черните". 

БЛИЦ публикува написаното от Георг Василев във "Фейсбук":

"Не знам откъде да започна наистина!
Преди 6 години отборът на Локомотив София стана бронзов медалист и си заслужи правото да играе в европейските турнири, но за съжаление това не се случи и бяхме извадени абсолютно несправедливо, защото не можеха да извадят само ЦСКА, които имаха 30 милиона задължения, но не ние за разлика от тях приехме съдбата си и започнахме от най-ниското ниво на българския футбол, а те направиха някакво грозно обединение с Литекс и държа да кажа, че подобна ситуация няма никъде другаде по света!

След това се стигна до онзи ден през 2015, когато станахме свидетели на едно погребение. Хората, които бяхме на стадиона можем само да опишем мъката, а за тези които сме закърмени с Локомотив в сърцата си ни беше още по-тежко!

Станахме свидетели и на една гавра, че дори от БФС не дойдоха да ни наградят, а само пратиха представител да ни донесе медалите и купата и добре, че бяха феновете да организират всичко, че иначе и това нямаше да има!

ТАКИВА МОМЕНТИ ИМАТ САМО ИСТИНСКИТЕ ОТБОРИ!

Ние сме клуб, който пази романса на тази велика игра, наречена Цар футбол!

Да видиш мъже да плачат от любов е нещо, което много малко пъти в живота може да се случи!

Днес е денят, за който мечтаех и бленувах през тези 6 години! Няма да забравя никога, как с длани вадех вода от стадиона в Чепинци, няма да забравя погледа и болката  на баща ми, когато ни изравниха в 121 минута на баража с Бистрица, няма да забравя първия си учебен ден, когато класната попита всички "От кой отбор сте?" и всички казаха Левски и ЦСКА, само аз казах Локо (Сф). Лесно е да бъдеш част от статуквото, но за бъдеш различен са нужни много други качества!

Левски и ЦСКА винаги ще бъдат добре все пак там принца на бял кон идва всяка година с различно име или им се дава, някой спонсор, но хората го виждат това и само ги отблъсква все повече от футбола!

Радвам се на всичко, което постигнахме с този екип, но най-голямата радост за мен е, че виждам все повече млади хора и деца, които намират и искат да бъдат част от червено-черната идея!

Много съжалявам за всички Локомотивци, които си отидоха и не успяха да видят днешния ден, но съм сигурен, че ще ни гледате отгоре!
Локомотив е жив нека да празнуваме!
Само ЛОКО!".