Борислав Стойчев и Ванчо Траянов са уволнени дисциплинарно от Миньор, обявиха от пернишкия клуб. Двамата заедно с Крум Бибишков и Милен Василев отказаха да излязат в домакинския мач с "Левски" заради неполучени пари и до голяма степен предрешиха изхода му. Траянов дори прекрати едностранно състезателните си права пред Спортно-техническата комисия на БФС.

"С уволнението на футболистите сме спазили Кодекса на труда и процедурите му. Това, че има едностранно прекратяване на правата, е друга тема", каза за "Тема Спорт" административният директор на Миньор Пламен Атанасов.

Футболистите ще могат да преминат в други клубове през зимната пауза, но според законодателството ще дължат обезщетения на досегашния си работодател - пернишкия клуб.

Другите двама футболисти, бойкотирали срещата с "Левски", са представили болнични листове и няма да бъдат уволнявани дисциплинарно.

Ръководството на Миньор заедно с представители на местната власт продължават да търсят решение за излизане от финансовата криза, в която изпадна клубът след оттеглянето на Никифор Вангелов.