Дисциплинарната комисия към БФС наложи солени глоби от по 4000 лева на "Левски" и Берое след 10-ия кръг в "А" група. Издигнатият плакат от агитката на "сините" по време на мача с Лудогорец (3:2) пък ще бъде разглеждан допълнително от комисията на по-късен етап.

Решенията на Дисциплинарната комисия:

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"Ботев" гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"Берое" гр. Ст.Загора с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За хвърлени многобройни предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 2- ДК наказва ПФК"Берое"гр. Ст.Загора с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"ЦСКА" гр. София  с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* ДК задължава ПФК „ЦСКА” гр. София да възстанови щетите на стадион „Берое” гр. Стара Загора съобразно чл. 38 от ДП.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За хвърлени многобройни предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 2 - ДК наказва ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За събиране на допълнителна информация отлага за разглеждане на следващо свое заседание издигнатите плакати и надписи от публиката на ПФК „Левски”.

* По сезиране, ДК на основание чл.31, ал.3 изпраща за становище на СК извършеното нарушение на Валери Домовчийски – ПФК „Левски” гр. София в 79 минута на срещата от Х кръг на „А” ФГ - ПФК „Левски” – ПФК „Лудогорец”.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите