Дисциплинарната комисия към БФС не пропусна и на днешното си заседание да наложи солени глоби на ЦСКА и "Левски", този път заради изявите на феновете им по време на вечното дерби, спечелено от "армейците" с 3:0 в събота.

Двете агитки впечатлиха с хореография, която обаче носи финансови санкции за клубовете им.

3000 лева е глобата на ЦСКА, а тази на "Левски" - 2000 лв. Сумата обаче ще нарасне, тъй като те са задължени да платят и за нанесените щети от техните привърженици на Националния стадион "Васил Левски".

Локо (Сф) е глобен с 1000 лева, Лудогорец с 2 бона.

След 13-ия кръг на "А" група наказани за по 1 мач са шестима футболисти - Жуниор Кишада (Лудогорец), Николай Бодуров (Литекс), Живко Желев (Славия), Антон Киров (Пирин ГД), Лъчезар Балтанов (Черноморец) и Гаел Нлундулу (Локомотив София).

Решенията на Дисципа:

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ЦСКА имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За хвърлени предмети без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 1, ДК налага на ПФК ЦСКА имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* Задължава ПФК ЦСКА да възстанови щетите нанесени на Национален стадион „Васил Левски” в гр. София, съобразно чл. 38, ал.1 от ДП на БФС.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Левски” имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* Задължава ПФК ”Левски” да възстанови щетите нанесени на Национален стадион „Васил Левски” в гр. София,съобразно чл. 38, ал.1 от ДП на БФС.

* За хвърлени предмети без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 1, ДК налага на ПФК Локомотив (София) имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* За многобройни хвърлени предмети без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК налага на ПФК Лудогорец имуществена санкция в размер на 2000 лева.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ