Отборът на ДИТ Спорт спечели юношеския турнир „Никола Котков – Атанас Михайлов“. На финала момчетата на старши треньора Христо Арангелов победиха ЦСКА с 6:4 след дузпи. Редовното време завърши 2:2.

В горещото време младите таланти се опитаха да играят качествен футбол, който да задоволи десетките зрители по трибуните на комплекс „Царско село“. „Бяло-сините“ започнаха по-агресивно и успяха да поведат още в 3-ата минута, когато таранът им Георги Недялков за възползва от разбъркване в наказателото поле и отблизо простреля "армейския" страж Слави Петров. Тимът на Галин Иванов обаче не се предаде и 16 минути по-късно изравни. Халфът на ДИТ Аспарух Смилков засече остро центриране на Йоан Маринов в собствената си врата за 1:1.

След това на терена преобладаваха здравите единоборства и емоциите. Второто полувреме отново започна с натиск на ДИТ и в 50-ата минута мощният Недялков отново се разписа за 1:2. Червените се вдигнаха на щурм и опасните положения пред отличния вратар Илиян Узунов се заредиха едно след друго. В 73-ата минута защитник на ДИТ изби в последния момент топката от крака на Марио Йорданов, който бе оставен непокрит на метри от вратата. Голямата драма настъпи в последите секунди на двубоя, когато се стигна до фаул пред наказателното поле на драгалевци.

След последващото центиране Радослав Димитров засече топката в мрежата и изравни – 2:2. Регламентът предвиждаше да се изпълнят по 5 дузпи, при които по-здрави излязоха нервите на футболистите от ДИТ. Още при първото изпълнение Узунов спаси удара на Йорданов. Валентин Славов (ЦСКА) пък изпрати топката високо над вратата. Тези пропуски се оказаха фатални и ДИТ ликува с трофея.

В мача за третото място Славия се наложи над Локомотив София с 6:5 (отново след дузпи), а редовното време завърши 1:1. „Белите“ излязоха напред с гол на Виктор Теодосиев в 18-ата минута, а Дейвид Димитров изравни за „червено-черните“ в 75-ата. При дузпите отлични изяви имаха двамата вратари. Две дузпи бяха пропуснати от Славия и 3 от Локо. Фатален се оказа пропускът на стража на "железничарите", чиито удар беше отразен в гредата от колегата му.

Сред официалните гости на турнира бяха областният управител на София Веселин Пенев, бизнесменът Иван Василев, директорите на ДЮШ на Локо (София) и ЦСКА Ангел Колев и Спас Джевизов и др.

Индивидуални награди:

СПОРТСМЕН НОМЕР 1
– АЙКУТ РАМАДАН (ЦСКА)

ГОЛМАЙСТОР
– ГЕОРГИ НЕДЯЛКОВ (ДИТ) – 7 ГОЛА

ПРИЗ „В РОЛЯТА НА КОТКОВ И НАЧКО“ – ГЕОРГИ РУСЕВ (ДИТ) И ФАБИЕН ГЕОРГИЕВ (СЛАВИЯ)

ПРИЗ „ГОГО МАРХОЛЕВ“ ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС
– ЦОЛО БУРОВ