Старши треньорът на Локо (Сф) Диян Петков изрази надежда, че неговите възпитаници ще постигнат добър резултат при гостуването си на полския вицешампион Шльонск (Вроцлав) в първи мач помежду им от третия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят е утре във Вроцлав от 17:45 часа българско време.

“Предвид този мач, който изиграхме преди седмица, настроението ни не е приповдигнато, надявам се сега играта ни да бъде на по-добро ниво. В тези мачове все пак са важни резултатите”, сподели Диян Петков на летище “София” преди заминаването на отбора за Полша.

“Имаме доста кадрови проблеми. Коста Янев и Танко Дяков са наказани, Марчо (Дафчев) тренира, но е изостанал в подготовката, имаме проблеми и с Лахчев. Естествено, че всякакъв резултат без загуба ни устройва. Един добър отбор, нормално е, знаете, че в Полша футболът вдигна нивото си. Добре сложени футболисти, тактически грамотен отбор. Ще ни е трудно. 6-7 хиляди им е стадионът, пълен, с доста екзалтирана публика, дано не се стреснем”, допълни наставникът на столичните “железничари”.

“За мен проблемите ни с македонците дойдоха от физическото състояние, ние мислим и как да бъде подготвен отбора за първенството. Дънди показа една добра дисциплина, футбол с доста дълги топки и доста раздаване на терена, максимално затрудниха полския отбор, въпреки че полският отбор е много по-стойностен от тях. Ние бяхме фаворити срещу македонския отбор, сега те са фаворити, надявам се да ги изненадаме”, завърши специалистът. /БЛИЦ