Диян Петков официално пое Сливен. Новият треньор изведе 36 футболисти, предимно юноши, за първа тренировка. Негови помощници ще бъдат Димчо Ненов и Иван Цветанов. Георги Дерменджиев и Илиян Василев са освободени, след изтичане на договорните им взаимоотношения с клуба. 

Заниманието започна с представяне на новото треньорско ръководство, като президентът на клуба Йордан Лечков в спортен екип присъства и се включи в тренировката. Футболистите бяха разделени на две групи и направиха тренировка за физическа издържливост.

Очаква се през следващата седмица от 36 футболисти, отборът да се редуцира до 25.

"Другата седмица ще бъдат сигурни новите футболисти и ще ги обявим официално. Ще се постараем на мястото на напусналите да привлечем добри играчи и с много труд да направим Сливен да изглежда така, както изглеждаше през първия сезон на отминалото вече първенство", каза треньорът.

"Имаме определени дати за контроли. Започваме с Несебър на 15 юли, следват мачове с Берое, с Раднево, Спартак (Варна). Планирани са шест проверки, а аз ще искам да изиграем минимум още една”, завърши Диян Петков./БЛИЦ