Помощникът на Димитър Васев в Локомотив (София) Диян Петков определи като "пълен фарс" наказанието му от спиране на треньорските права в рамките на две срещи и парична глоба в размер на 1000 лева. Той беше санкциониран от Дисциплинарната комисия към БФС за "нанасяне на обида на длъжностно лице" по време на мача с Хасково (0:0).

"Наказанието ми е пълен фарс, а този съдия Мартин Стоименов, който ме изгони, е най-големият некадърник. Нито съм го обиждал, нито съм го провокирал, но не знам защо ме изгони. Ако гони мен за това, трябваше да изгони хората от резервните скамейки и на двата отбора. Но не това е големият проблем. Големият проблем е в това, че той обърка всички отсъждания в двете посоки", заяви треньорът на Локомотив в интервю за БТА. Петков добави, че след мача е говорил с дежурния делегат Ангел Бончев, който потвърди, че не е чул нито една лоша дума от негова страна, че да бъде наказан.

От клуба са направили постъпки да бъде изслушана страната на Локомотив, но БФС наказа помощник-треньора единствено според думите на главния съдия. "Той е племенник на Илиана Раева и затова постоянно нагоре. Футболът обаче му е далечна материя. Повтарям - бях наказан абсолютно незаслужено и без никакво основание", каза още Петков.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите