Оставането на Диян Петков на треньорския пост в Локомотив (София) все още не е сигурно. Това призна специалистът в Дискусионно студио “Дерби” с водещ Георги Симеонов-Мейса.
 
Петков замени уволнения Димитър Васев, а под негово ръководство “червено-черните” победиха с 4:3 Славия в един от най-зрелищните мачове между двата отбора в последните години.
 
„В следващите две седмици ще тренирам отбора, а през това време ще се реши този въпрос. Засега няма нищо сигурно. За мен не е фикс идея да бъда старши треньор на Локо (София). През този период ще се обмисля и селекцията за пролетта, въпреки че съм сигурен, че началниците имат вече идея за имена”, откровен беше Диян Петков.
 
“Първият човек, на когото се обадих след успеха ни над Славия, бе Димитър Васев. Тази победа е негова. Мисля, че се представихме добре през полусезона и самият факт, че феновете дойдоха да ни подкрепят на тренировка, говори за това, че и те са доволни. Опитахме да изградим по-различен стил на игра, но все още ни липсва постоянство. Допускаме и доста грешки в защита, които срещу Славия можеха да ни костват победата. Мисля, че привлечените през лятото футболисти в Локо Сф, се представиха на много добро ниво, като Писаров, например, който игра силно през есента “, каза още Диян Петков.