Днес целият Пловдив тръпне в очакване с нетърпение и притеснение. В 15:00 часа на стадион „Локомотив“ в парка „Лаута“ предстои голямото дерби между Локомотив и Ботев. Всички очакват мача, но и със свити сърца заради традиционните сблъсъци между феновете на двата отбора. Наскоро отново имаше меле между двете агитки.

Дербито е първият голям тест за треньора на „смърфовете“ Бруно Акрапович. След първоначалното си хладно отношение към босненеца, привържениците на „черно-белите“ напоследък изглеждат удовлетворение от работата му. Неговият отбор днес обаче трябва да покаже битка и желание за победа повече от всеки друг път.

„Смърфовете“ са на осмо място в класирането и все още таят надежди да попаднат в първата шестица преди плейофите, но за целта им трябва задължителна победа днес. Aкрапович няма да може да разчита на наказания Муса Мохамед, който получи червен картон при равенството срещу Славия. Очаква се в предни позиции да започне Анте Аралица, а зад него да действат Димо Бакалов, Симеон Райков и Веселин Марчев, който е голмайстор на тима от началото на сезона.

Ботен още няма точка през пролетта, след като загуби от Левски (0:1) и Лудогорец (1:3). От последните си 8 мача „жълто-черните“ спечелиха само един, но се задържат на пето място в класирането.

Треньорът Николай Киров ще бъде лишен от услугите на централния защитник Пламен Димов. Белия обаче ще заложи на атомно нападение от трима бразилци - Жоао Пауло, Диого, Афонсо, които ще бъдат подпомагани от лидера Тодор Неделев.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Днес от 15:00 часа
Пловдив, „Локомотив“
Съдия: Никола Попов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Локомотив (Пд): И. Пиргов; А. Юсуф, Езе, Везалов, Велковски, Банович, Умарбаев, Марчев, Райков, Бакалов, Аралица
Контузен: А. Георгиев
Наказан: М. Мохамед

Ботев (Пд): Чворович, Филипов, Д. Пиргов, Терзиев, Й. Минев, Балтанов, Юсеин, Неделев, Алфонсо, Ндонгала, Ж. Пауло
Контузен: Бризола
Наказан: Пл. Димов

Баланс: 105 мача, 38 победи за Локомотив, 29 равенства, 38 победи за Ботев, г.р. 128:127 за Ботев

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018