Повече от неочаквана треньорска рокада в “Левски” готви собственикът на клуба Тодор Батков. Босът на “сините” ще направи промяната при неблагоприятен развой в мача с Литекс от 1/4-финалите в турнира за Купата на България. Мачът е на 6 април (сряда) от 18:00 часа на Градския стадион в Ловеч.

Турнирът за Купата на България е единственият шанс за трофей на “Левски” през този сезон предвид илюзорните възможности за титла. Отпадане на “сините” от Литекс обаче ще означава почти на 100% уволнение за старши треньора Ясен Петров, твърди “Тема Спорт”. Ако Батков реши да махне Петров от треньорския пост, незабавно на него ще бъде назначен Бисер Хаздай, който само преди няколко дни бе включен като помощник в спортно-техническия щаб на “сините”. Директорът на ДЮШ на “Герена” се очаква да води тима до края на първенството, а в оставащите мачове до завършека на сезона задачата на спортния директор Георги Иванов – Гонзо ще е да намери нов треньор.

На фона на последните събития в “Левски” подобно решение на Батков не е лишено от логика, дори напротив. Самият Бисер Хаздай се ползва с доверието на адвоката. От няколко дни мажоритарният собственик на “сините” го внедри в треньорския щаб, за да може да получава и допълнителна информация за състоянието на отбора. Задачата на Хаздай ще е да повиши коефициента на полезно действие на атаката в следващите мачове. Не е ясно доколко спортният директор Георги Иванов е щастлив от внедряването на Хаздай в тима. Едва ли обаче това вълнува Тодор Батков. /БЛИЦ