ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Навремето ръкопляскахме не само при трансфер на наши играчи в чужбина, но и след това. Даже овациите бяха по-силни впоследствие – когато нашенците се доказваха и налагаха оттатък границата ни. А доста от тях не само се налагаха и доказваха, ами и звезди ставаха. Грейваха ярко и красиво над световния футболен хоризонт. Няма смисъл да ги изреждаме – знаете ги всички. И в какви отбори само блестяха. Няма смисъл да ги изреждаме – знаете ги всички. И все пак, забележете само – Барса, Валенсия, Атлетико Мадрид, Байерн, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Тотнъм, Ювентус, Фиорентина, Марсилия, Хамбургер, Порто, Бенфика, Рапид (Виена), Фейенорд. Леле! Ама не са всичките. Има и още.  

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

В момента ръкопляскаме само при трансфер на наш играч в чужбина. После овациите затихват, замлъкват и при онази ужасяваща тишина нашенецът се прибира с наведена глава, пресичайки тъжно границата.  Примерите са безкрайни в последните години. Десетки български футболисти заминаха навън под огромни хвалби и аплодисменти. Но дотам… Няма смисъл да ги изреждаме, знаете ги всички. Някои станаха известни със своята неизвестност отвъд Калотина. В топ 5 на първенствата имаме само един оазис, наречен Илия Груев – да ни е жив и здрав.

Тъй че днес не бива да си „запалваме“ ръцете от ръкопляскания заради трансфера на Филип Кръстев в Америка. Не бива, защото пресните примери за провали и завръщания са болезнено немалки. Нека пляскаме само когато оттатък Океана пристигне новината, че българинът се е доказал. Че се е наложил. И че е успял.  Защото в последните години имаме два трансферни провала на американска земя. Защото в последно време даже и в Потенца трудно ще направим трансфер, макар че сега уж се пече такъв.  

Като стана реч за третодивизионния италиански тим – ето за финал картинката в резюме: Преди ходихме до Барса и продължавахме напред. Сега стигаме до Потенца и продължаваме… назад.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ