В петък е настъпило известно раздвижване около фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД, информира „Тема Спорт“. Кредиторите все още очакват пари по сметките си, въпреки че колосалната сума от 8 млн. лева беше преведена от “Ред Енимълс” на 11 октомври. Поради редица причини обаче изплащането им още не е стартирало.

В момента има неуредици около имотите край морето. Те са със спорен статут, като синдик Дора Милева претендира, че са собственост на ПФК ЦСКА АД, а фирмата “Камеко” твърди, че са нейни. Още преди месец съдът изиска определена документация от синдик Милева. Тя е била предоставена едва в петък (12 април), което все пак ще доведе до раздвижване на процедурата. Кога обаче ще стартира изплащането на сумите, още не се знае. По отношение на имотите край морето пък ще има дело на последна инстанция в средата на месец май.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

През тази седмица също така е била изпратена молба до съда от кредитор на ПФК ЦСКА АД - “Трейс-Пътно строителство АД”. Тя е предадена на синдика за разпореждане. Въпросната фирма предостави земи в полза на фалиралото дружество през сезон 2014/15 г. Тогава представителят на “Трейс” Галин Михайлов дори бе станал акционер в ПФК ЦСКА АД.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019