Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов ще подпише нов договор с клуба, пише „Тема Спорт“. Настоящият контракт на 32-годишния страж с шампионите е до края на сезона. През пролетта бившият национал се завърна под рамката на първия състав след три години отсъствие.

Той се контузи тежко през март 2017-а преди мач на България срещу Холандия. Последваха серия от операции и дълъг период на възстановяване. Имаше опасност Стоянов повече да не играе. През есента обаче той се появи на терена първо за дубъла във Втора лига, за да си върне увереността.

Вратарят вече е получил предложение от ръководството за нов контракт. Според запознати финансовите параметри в него са занижени, но Стоянов е склонен да преподпише, след като ръководството бе лоялно към него в периода на възстановяване. С оглед кризата, която неминуемо ще се отрази и на Лудогорец, бразилецът Ренан почти сигурно ще бъде продаден. Така старши треньорът Павел Върба ще остане с двама български вратари - Владо Стоянов и Пламен Илиев, на които ще плаща по-малко.