Церемонията по награждаване на футболист на 2013 година в България ще се проведе на 19 декември от 19:30 часа. Това обявиха организаторите от ТВ7 и БФС. На пресконференция в сградата на футболната ни централа всички подробности около предстоящото събитие бяха обявени от шефката на спорта в ТВ7 Миляна Велева и президента на БФС Борислав Михайлов.

"Договорихме се с притежателя на правата до момента на "Футболист на годината" Дакс Медия. Ние взимаме правата за следващите три години. Това за нас е дългосрочен проект, искаме да направим нещо запомнящо се. Гласуването започва в този момент. За да е максимално прозрачна анкетата, веднага след награждаването всички анкетни карти ще бъдат публикувани в сайта на ТВ7", заяви Миляна Велева.

Любопитното е, че събитието е в деня на дербито "Левски" - ЦСКА за Купата на България. Двата тима закриват сезона с осминафинала-реванш в надпреварата. Съперниците излизат от 16:00 часа, но ако има продължения и дузпи, двубоят ще приключи минути преди старта на церемонията, която е от 19:30 часа. Първоначалната идея на организаторите и била анкетата да се проведе на 21 декември, но сватба е объркала плановете.

"Оказа се, че двама ключови футболисти - Иван Стоянов от Лудогорец и Ивелин Попов са участници в сватби, единият се жени, другият е кум и затова издърпахме церемонията за 19-ти. Водещи на събитието ще бъдат Деян Веселинов и Илиян Енев", допълни Миляна Велева.