Пробен период в Берое днес започнаха нападателят Сергей Алексеев и дясното крило Савио Нсереко, съобщава официалният сайт на клуба. Те се присъединиха към лагера на „зелените“ в комплекс Gold city край Алания. Двамата футболисти ще вземат участие в контролите на Берое в следващите дни. На проби в Берое са още десните бекове Валдемар Боровский (Литва) и Алексис Вияр (Испания). Първата проверка на старозагорци е днес от 17 часа срещу Каспий (Актау, Казахстан).

Сергей Алексеев е роден на 31 май 1986 година в Тираспол. Висок е 191 см. Играе на поста централен нападател. През сезон 2013/2014 защитава цветовете на Верис (Кишинев, Молдова) където има 19 мача и 6 попадения. През 2014 година е във Зимбру (Кишинев) с 11 мача и 1 гол.

Савио Нсереко е роден на 27 юли 1989 година в Кампала, Уганда. Играе еднакво добре по двете крила и на върха на атаката, но най-често се подвизава по десния фланг. Той е добре познато име у нас, след като преди няколко години игра за Черноморец. Нсереко започва кариерата си в Мюнхен 1860, а след това преминава през Бреша, Уест Хям, Фиорентина. "Виолетовите" го дават постоянно под наем и започва пропадането на кариерата му - Болоня, отново Мюнхен 1860, Черноморец, Юве Стабия, Васлуй, Унтерхахинг, четвъртодивизионния Виктория Кьолн. От лятото на 2013 година има договор с казахстанският Атирау където записва 10 мача и отбелязва 1 гол. В края на миналата година се присъедини към Иртиш, но не успя да си спечели договор./БЛИЦ

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка