Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 и представител на Европейската клубна асоциация ЕСА – Добрин Гьонов, говори пред журналисти след първата среща на асоциацията, която се проведе в България. Гьонов говори за диалога по време на събранието и какви неща са били обсъждани.

Също така директорът говори за неговия клуб, както и предстоящия Конгрес на футболната ни централа.

„Не сме обсъждали дали да издигаме или подкрепим кандидат. Не са ни търсили досега. Аз оставам изненадан от последните кандидатури, тъй като част от тях бяха неочаквани за мен.

На този етап не мисля, че ще има нови попълнения, но никога не бих казал крайно „не“, докато не затвори на 29 февруари. Моята позиция за Конгреса? Нека видим кои са официално. Видно е, че ще има нов президент. Разделят се повече кандидатури. Лично аз очаквам да има още кандидати, да има спорове и обединения. Единственото се надявам всичко да е прозрачно, честно и изборът да е направен за доброто на нашия футбол“, заяви Добрин Гьонов.

„Оценявам срещата много високо, тъй като преброихме около 14 клуба от Първа и Втора лига. Приеха поканата и стана интересен диалог. Направи ми впечатление, че клубовете бяха активни. Това, което чувам като отзиви, е, че те са положителни. Основните теми и въпроси са много, тъй като организацията обхваща интересите на всички европейски клубове. В залата присъстваха клубове, които отдавна са членове. Такива, които тепърва идват и такива, които още не са решили дали да се присъединят. Въпросите бяха разнородни спрямо това какъв статут имат в момента. Важно е да се отбележи както ние, така колегите от Левски, Лудогорец и ЦСКА София, дадоха пример как организацията им е помагала в различни случаи“, започна Гьонов.

„Изключително важни са тези срещи. Тази цели повече информация към отборите. ECA постоянно има за цел да развива своите членове. Организират се различни ивенти към ДЮШ, женски футбол, спортен мениджмънт, финансов контрол. Те са безплатни за членовете. Не на последно място – да се срещаме с другите клубове от чужди държави, които имат същите проблеми“.

„Не стартирахме добре пролетта. В последната минута ни изравниха, но не играхме добре в голяма част от второто полувреме. Напуснаха ни част от основните футболисти, но имаме добър отбор. Ще даваме път на младите и имаме шанс да се борим за местата в Европа. Очаквам трансфер на младите. Всички отбори, футболът е толкова отворен сега. Младите са много търсени от средноголеми клубове. Футболът е бизнес и навсякъде се опитват да се развиват така. Мисля, че българският пазар е интерес, но трябва много неща да подобрим в нашия продукт", коментира Гьонов.