Пирин (Благоевград) и Добруджа завършиха наравно 1:1 в среща от 10-ия кръг на "Б" група. Така избраниците на Светльо Тодоров препънаха "орлетата", които остават трети с 20 точки. Лидерът Монтана има 24, а Добруджа е на 9-ото място с 14 в актива.

За Пирин това е второ домакинско равенство за сезона. Двата състава отбеляза по един гол в двете полувремена в един динамичен и приятен за гледане мач. Изключителна проява на феърплей проявиха агитките на двата отбора, които се аплодираха взаимно и влязоха заедно на стадиона.

Първите 15-ина минути "орлетата" упражниха обичайния домакински натиск и създадоха няколко опасности от статични положения и бързи влизания в половината на гостите, но без реален шанс за отбелязване на гол. Първото сериозно положение за Пирин дойде в 16-ата минута, когато Тасев стреля силно от воле, но Лазаров улови топката. В 21-ата Румен Сандев влезе от дясно на вратата на Добруджа и бе задържан в наказателното поле. Реферът Волен Чинков беше близко до ситуацията и веднага отсъди дузпа, която бе реализирана хладнокръвно от Мартин Тошев - 1:0.

След половин час игра отново Тошев имаше прекрасна възможност да отбележи, но в последния момент реши да подава и сгреши. Гостите отговориха с една единствена по-сериозна опасност през първата част, когато Георгиев се отскубна и стреля по диагонал, но не уцели вратата.

Второто полувреме започна с борба в средата на терена, като постепенно гостите взеха инициативата. "Орлетата" се опитваха да контраатакуват, но без успех. В 70-ата минута, само в рамките на половин минута, първо Иван Цачев, а после и Георгиев от гостите пропуснаха чисти положения. В 72-ата добричлии успяха да изравнят резултата, след като Ивайло Димитров-Косъма бе оставен сам в наказателното поле при едно центриране и простреля Костов с глава. Пиринци отговориха с вкарване в игра на Драги Коцев и Владислав Златинов, които направиха опасна атака в 80-ата минута, но точно преди да нанесе удар, топката бе отнета от крака на деветката в зелено. До края благоевградчани създадоха няколко мелета пред вратата на гостите, но без да нанесат важния голов удар и двата отбора поделиха по точка.