Добруджа отново се завърна в професионалния футбол, след като две години игра сред аматьорите. Миналата есен отборът отказа участие в Източната “Б” група преди старта на първенството и бе пратен във “В” група.

Тимът от Добрич завърши на 18-о място в Североизточната “Б” група през сезона, но се обедини с победителя Орловец (Победа) и така ще играе в Източната “Б” група от следващия сезон под името Добруджа. Орловец спечели промоция, след като завърши на първо място в Североизточната "В" група с 91 точки, след 29 победи, 4 равенства и 3 загуби, при голова разлика 84:15. Треньор на Добруджа ще бъде Валентин Пейчев. Легендарният бранител заменя Диян Божилов, който изведе Орловец до промоцията в професионалния футбол.

Бюджетът на новия клуб ще бъде около половин милион лева, което е недостатъчно да бъдат привлечени тези играчи, както и да се прави гръмка селекция. Затова от ръководството са се насочили към по-млади и перспективни футболисти. Помощник на Вальо Пейчев ще бъде Иво Кискинов, а целта пред отбора е утвърждаване в Източната “Б” група. Подготовката на тима за новото първенството стартира на 1 юли.

“Всички искаме да атакуваме директно “А” група и да гоним високи резултати, но добър отбор не се изгражда с магическа пръчка за една година. Целта ни е утвърждаване в “Б” група и място в средата на класирането. По-важното е да направим отбор с облик, а заедно с това да заработи и детско-юношеската школа”, заяви Пейчев./БЛИЦ