След 7 години Радостин Димов се завърна в Добруджа. Той вече беше представен на футболистите и днес следобед ще проведе първа тренировка с тях, информира dobrichonline. В събота досегашният наставник Димчо Ненов подаде оставка след шестата поредна загуба на "жълто-зелените" в първенството - 1:2 у дома от Банско, и тя бе приета от ръководството на клуба.

Днес стана ясно и кой ще го замени на поста. Новият наставник на Добруджа е един от най-успешните треньори на отбора през новия век и един от любимците на футболните фенове в Добрич - Радостин Димов. Той води тима през сезон 2007/2008 година. Под негово ръководство Добруджа по безапелационен начин спечели първото място в Сeвероизточната "В" група с голяма преднина пред следващите в класирането. Радо Димов изгради от футболистите много сплотен колектив и те показваха игра, която се харесваше на феновете. На всеки мач в Добрич имаше над хиляда зрители, а вярната жълто-зелена агитка следваше тима и при всяко гостуване в историческия за клуба първи сезон извън професионалните групи. През лятото на 2008 година Добруджа имаше готов отбор за атака на първите места в "Б" група, но след поредната порция скандали между акционерите в клуба - Величко Найденов и общината, Добруджа в крайна сметка отказа участие във втора дивизия. Сега, 7 години по-късно, Радо Димов ще има възможността да се завърне в Добруджа и да води отбора в "Б" група.

Младият специалист с успех е работил във всички отбори в своята кариера като треньор. Тя започва като помощник в Черно море в едни от най-силните години за варненци в "А" група. Радостин Димов успя да направи Черноморец (Балчик) един от фаворитите в "Б" група, а също така е водил казахстанския Каспий (Актау).