Централният защитник Георги Радев ще облече жълто-зеления екип на Добруджа, съобщи изпълнителният директор на клуба Светослав Петров.

Бранителят е роден в Добрич и е продукт на местната школа. В последните няколко сезона той бе Черно море, с който стигна до юношеския национален отбор, а тази година имаше заслуга за спечелването на сребърните медали в Елитната юношеска група до 19 години. Черно море няма да праща Георги Радев под наем в Добруджа, а директно ще прехвърли правата му.

"Ако Жоро обаче развие качествата си и на "Тича“ искат да си го върнат, няма да има проблем, защото отношенията между двата клуба са перфектни“, коментира Ради Вардаров, треньорът на Добруджа, пред "Народно дело". Той допълни, че централният защитник ще започне подготовка не по-рано от 15 юли, защото в момента се възстановява, след като челюстта му бе счупена на тренировка.

"Казах му да е спокоен, защото имам поглед върху потенциала му и смятам, че ще ни е полезен. Когато се излекува напълно ще се включи в заниманията“, каза още треньорът.

Екипът на Добруджа в единната "Б“ група ще носят и други двама млади футболисти, които също са преминали през юношеските национални отбори - Кристиян Петков и Александър Конов от Литекс. За разлика от Радев, двамата са преотстъпени. Първият е нападател, роден в Добрич и подобно на Георги Радев, започнал да се занимава с футбол в Добруджа. Преди броени дни Петков стана шампион с Литекс в Елитната до 19 г. Той бе част от България U19 на Елитния кръг в Португалия.

Александър Конов за последно игра във Видима-Раковски (Севлиево). В петък Добруджа ще изиграе първата си контрола от лятната подготовка - срещу Светкавица в Търговище от 18:00 часа. Междувременно се очаква в отбора да преминат като преотстъпени още юноши на Черно море.