Добруджа предсрочно се сбогува със Североизточната "В" група по категоричен начин. Това стана на терена във Велики Преслав, където възпитаниците на Радослав Вардаров разбиха с категоричното 7:0 домакините от Преслав.

Головата фиеста бе открита още във 9-ата минута от Младен Стоев. Васил Тачев покачи на 3:0 след голове в 18-ата и 30-ата, а до края на първото полувреме се разписа и Станимир Андонов. Той покачи на 5:0 през втората част, а Тачев реализира своя хеттрик в 68-ата минута.

В края на срещата юношата на ЦСКА Мариян Станчев оформи крайното 7:0.

Това бе най-малкото, с което домакините се отърваха, тъй като в самото начало на срещата Младен Стоев уцели гредата, а по-късно Георги Ивелинов изпусна дузпа. В предпоследния кръг на 26 май добричлии излизат у дома срещу Септември (Тервел) в среща без значение, тъй като вторият в класирането и на теория не може да измести "жълто-зелените" от върха.

Успехът на добруджанци е напълно заслужен, тъй като са единственият тим, който не познава вкуса на загубата. В 26 мача те имат 23 победи и 3 равенства. Това е вторият отбор от колективните спортове на Добрич, който става шампион тази пролет. Преди това волейболистите на Добруджа 07 станаха първенец на Висшата лига, а през юни хандбалистите на Добруджа могат да донесат шампионски хеттрик за града, като за втора поред година се окичат със златните медали в първенството при мъжете.