Завършилият на третото място в "Б" група през миналия сезон Добруджа стартира днес лятната си подготовка с 19 футболисти. Старши треньорът Светослав Тодоров изведе играчите си за първо занимание, като липсваха тримата, преотстъпени от Литекс. Това са вратарят Александър Конов и нападателите Кристиян Малинов и Красимир Станоев. Към момента няма яснота дали момчетата ще останат в сформирания отбор U21 на ловчанлии или ще получат шанса да играят в друг отбор. Добруджа чака отговора на Красимир Балъков, а след това Светослав Тодоров ще прецени дали има нужда от нови попълнения.

Единственото ново лице на днешната тренировка беше юношата на клуба Ивайло Лазаров, който идва от Дунав 2010 (Русе), където игра през пролетта. Към момента са уговорени 5 контролни мача, като момчетата на Светльо Тодоров стартират на 5 юли срещу Черно море U21. Следват проверки със Спартак 1918 (Варна), на 19 юли с Дунав 2010 (Русе), на 22-и с Черноморец (Балчик) и на 26-и със Септември (Тервел) от трета дивизия. Последните три мача ще бъдат на стадион "Дружба" в Добрич.

Както и миналата година, сега младият добруджански отбор ще има безценна помощ в лицето на английския специалист по физическата подготовка Джонатан Делзъл. Той идва при "жълтo-зелените" за кратък период и само за подготовката, като го прави единствено заради приятелството си със Светльо Тодоров.