Черно море загуби от Добруджа с 4:5 в контролна среща, играна на стадион „Младост“ във Варна.

В 6-ата минута Добруджа откри резултата. След бърза контраатака топката стигна до Емануил Манев, който стреля, но вратарят Християн Славков успя да спаси. Топката обаче попадна в краката на Инди Бунен, който от близо вкара за 1:0 за добричлии. В 17-ата минута Славчо Шоколаров бе изведен на стрелкова позиция, но Християн Славков отново спаси. В 22-ата минута Добруджа поведе с 2:0. След центриране от корнер на Емануил Манев топката директно влезе във вратата за 0:2. Четири минути по-късно Васил Панайотов бе оставен сам в наказателното поле на гостите и вкара за 1:2. В 28-ата минута Преслав Йорданов засече топката с глава, но вратарят Християн Славков успя да избие в корнер. При последвалото центриране от корнер Инди Бунен, който е на проби, засече топката на втора греда и вкара за 3:1 за Добруджа. В 36-ата минута Атанас Илиев отправи удар от малък ъгъл, топката мина успоредно на малкото наказателно поле, където Влатко Дробаров засече топката, но тя мина покрай вратата. В 40-ата минута Атанас Илиев получи топката пред наказателното поле, пое е към вратата и с десния крак я насочи в мрежата за 2:3. В 44-ата минута Атанас Илиев изравни резултата след удар от границата на наказателното поле.

През втората част в игра се появиха Мартин Дичев, Даниел Димов, Пабло Гарси, Мартин Милушев, Едгар Пашеко, Алекс Фернандес и Исмаил Иса. Те заеха местата на Влатко Дробаров, Цветомир Панов, Васил Панайотов, Велислав Василев, Мазир Сула, Мишаел Алвес и Атанас Илиев. В 47-ата минута Исмаил Иса засече подаване в наказателното поле и реализира за 4:3. В 75-ата минута Добруджа изравни. Стефан Митев получи топката в наказателното поле и стреля, а тя, след като срещна тялото на бранител излъга Християн Славков и влезе във вратата за 4:4. Малко след това Исмаил Иса се озова на добра позиция и отправи удар, но вратарят на гостите спаси. В 89-ата минута Добруджа отново излезе напред в резултата. Шериф Осман засече с глава центриране от корнер за крайното 4:5.

Съставът на Черно море: Християн Славков, Росен Стефанов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов, Александър Василев, Васил Панайотов, Арлинд Дакай, Велислав Василев, Мазир Сула, Мишаел Алвес, Атанас Илиев.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024