Собственикът на "Левски" Тодор Батков лично представи новия треньор Николай Костов. Любопитното е , че договорът на Костов е само до края на сезона. Двамата и спортният шеф Георги Иванов влязоха в залата за пресконференция в 15:08 часа, като Батков приветства и новия помощник Веселин Бранимиров.  

"Поводът за срещата ни ви е добре известен, той беше предизвестен преди 48 часа. Преди по-малко от половин час “Левски” подписа договор с Николай Костов за старши треньор на представителния отбор. Договорихме се контрактът да бъде до края на сезон 2011/12. Поехме ангажимент до 30 април добросъвестно да проведем преговори за удължаването на контракта. Засега второто ново лице в щаба е доскорошният футболист, играл основно в Нефтохимик, Веселин Бранимиров. Предстои до дни г-н Костов да уточни останалата част от спортно-техническия щаб. Благодаря му, че след успешна кариера в чужбина като треньор, в две първенства, които вече са по-силни от нашето първенство, реши да продължи кариерата си и да покаже качества в България", бяха първите думи на адвоката.
 
Босът коментира и другите опции за нов наставник на "сините". "Искам да уточня, че Николай Костов не е бил трети или четвърти вариант, а винаги е бил №1. Това стана след момента, в който имахме разговори с Георги Иванов и решихме, че е време за промяна. Проблемът беше, че дълго търсехме контакти с него, а и имах опасения, че след като е бил треньор на един от водещите украински отбори не бихме могли да откликнем на очакванията му от гледна точка на организация, качество на футболисти и финанси. За щастие се оказа, че това не е така, за което още веднъж му благодаря.

Проучих добре новия треньор преди да му гласувам доверие. Разговарях с президентите на водещите четири клуба в Украйна. Знаете ли както ми каза собственикът на Динамо (Киев). “Взимате треньор, за който всеки ви завижда. Той веднъж ни лиши от титлата и веднъж ни отне купата”. Това е сериозно признание”, похвали се шефът на "сините".

На пресконференцията стана ясно, че Костов официално започва да води отбора от понеделник (7 ноември), но ще се запознае с играчите още днес.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ