Легендарният Христо Стоичков има договор с руския Ростов до 1 декември. Това разкрива генералният директор на клуба Юрий Белоус. В следващите няколко дни ще бъде обсъдено бъдещето на Камата и дали той ще продължи да бъде съветник на боса. Руският тим не успя да се класира в първите осем, а остана във втората част на плейофите. “Не е времето да говорим за това. Ще го обсъдим на специална среща", обяви Белоус.

На въпрос дали класирането на Ростов може да стане причина за раздяла, Камата отговаря на въпрос на “Советский Спорт”: “Съмнения могат да възникнат в случай, че отборът изпадне от елита. След като съм наблюдавал тренировки и знам как работят специалистите съм сигурен, че ще запазим мястото си. Подписал съм договор. Дали получавам заплата? Да, но не мисля да обсъждам това с вас.”

“Допадна ми предложението, което ми направи Юрий и го приех. Ростов има боеспособен отбор и богата клубна история. Приятно е да предадеш на младите футболните си познания. Това, с което се занимавам в момента в Русия, също обаче е много интересно. Заедно с Белоус искаме да направим Ростов най-добрия отбор, който след време да играе в Шампионската лига", казва още Ицо.

“Туитър? Не разбирам за какво говорите”. Така отговаря Камата на въпрос дали знае какво представлява една от най-използваните социални мрежи в света. “Смятам, че младите футболисти трябва да мислят за съвършено други неща. Трябва всеки ден да гледат качествен футбол и много да тренират, а не да се занимават с глупости", завършва Стоичков./БЛИЦ