Общинският съвет в Разград предостави две спортни зали на лидера в родната ни "А" група Лудогорец. Всички 28 присъставащи съветници подкрепиха идеята. Помещенията са на обща площ 1995 кв.м. и се намират в съседен на стадион "Лудогорец Арена" имот.

В момента в едната зала тренират безвъзмездно борците от местното Спортно училище, а в другата под наем е клубът по лека атлетика. И двете помещения обаче ще бъдат съборени, а на тяхно място ще се доизгради инфраструктирата на "Лудогорец Арена", така че стадионът да получи лиценз за четвърта категория от УЕФА.

"Върху част от терена ще се изгради ВИП-паркинг, а върху другата ще има нови съблекални. Сегашните са от 50-те години на миналия век, малки са и не отговарят на съвременните изисквания", обясни кметът на Разград Денчо Бояджиев, цитиран от „Гонг”. Той бе вносител на докладната записка, гласувана на сесията на Общинския съвет.

Докато се извърши ремонта на спортна зала "Лудогорец", борците ще се подготвят във физкултурен салон на общинско училище. Лекоатлетите пък ще чакат да бъде изграден спортният комплекс на Лудогорец.

Предоставянето на двете зали ще стане чрез договор за публично-частно партньорство, който ще е третият между община Разград и футболен клуб Лудогорец. Според първия бе предоставен самия стадион, докато се подготви документацията за отдаване на концесия.

Вторият пък е за стаи в Средношколското общежитие, в които след ремонт бяха настанени момчетата от Детско-юношеската школа на тима.