Да се чуди човек какво да мисли. Има хора в БФС, които или нарочно създават напрежение в българския футбол, или дотолкова им стига капацитетът, че въобще не осъзнават какви глупости вършат. Не е толкова съществено каква е причината. Не искаш или не можеш? Какво значение има? Важното е, че с безпринципните си решения отварят дълбока рана в най-популярната игра. Подобни хора нямат място на върха в българския футбол.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Най-пресните примери - грубото потъпкване на правилата при заразените с Ковид и идеята на "умниците" да премахнат плейофите и изпадащите отбори от efbet Лига. Добре, че срещнаха сериозна съпротива, тъй като бяха на крачка да нанесат непоправими щети с промяна на формата на първенството.  

Един прост въпрос към "големия" управник - секретарят на СТК Неделчо Михайлов. И, разбира се към БФС, тъй като е назначен от ръководството и очевидно безрезервно подкрепян. Така излезе, че Неделчо коли и беси в централата. 

Осъзнават ли въобще каква бъркотия забъркаха? Няма да навлизам в подробности, защото ни втръсна да дъвчем казуса "ЦСКА 1948". Тук много държа да бъда разбран правилно. Става дума за принципна позиция, а не да защитаваме ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив. Просто в случая "червените" и "черно-белите" са засегнатата страна. Когато се взимат безумни решения, утре някой друг ще е прецакан.

Поправете ме, ако бъркам, но не помня БФС толкова грубо да е нарушавал собствените си правила. Налагат стандарти само за пред хората. Замазват очи, но да не си мислят, че другите са глупаци. Грешните им действия прозират и не остават незабелязани.  

БФС гази мощно правилата без да им мигне окото. Нали мачовете се отлагаха при 10 или повече заразени с Ковид? Защо този на ЦСКА 1948 с Локо Пд бе отложен, а само след няколко дни срещата с ЦСКА трябваше да се играе?

Какво си мислят тези хора? Показват мускули без да им пука, че решават съдби. "Ние сме великите господари и каквото и да решим, е правилно! Вие ли ще ни съдите? Кои сте вие? Вашата работа е да се подчинявате!"

Така не се изгражда авторитет. Какъв е този двоен аршин? Смятат ли, че е редно да дадеш предимство на даден клуб в борбата за Европа?

Тук упреците не са за ЦСКА, тъй като "червените" не взимат решения кой кога да играе. Клубовете са длъжни да изпълняват наредбите на БФС. Само, че при този случай се дава предимство за ЦСКА в борбата с Локомотив Пловдив. БФС грубо наруши феърплея. Може да ме обвините, че звучи малко пресилено, но СТК се подигра с целия български футбол. Направи мечешка услуга на ЦСКА, тъй като по този начин насочи гнева на доста клубове към "червените".  

Няма да е лошо някои хора в БФС да слязат на земята. Очевидно са забравили, че работата им не е да гледат личния си интерес и облагодетелстване, а да взимат правилни и принципни решения за благото на българския футбол. Ние сме затова, за да им припомняме за какво са избрани. 

Специалистът по спортно право Георги Градев правилно каза, че "съгласно Устава на БФС, който има предимство пред другите вътрешни актове като Наредбата, СТК няма административно-наказващи функции. Присъждането на служебна загуба е дисциплинарно наказание, което е от компетентността на Дисциплинарната комисия"...

Уважаеми господа от БФС, нали затова се създават правила, за да се спазват. Или според вас за едни важат, а за други - не. С взетото решение СТК урони сериозно престижа на българската футболна централа. Лепна голямо, срамно и черно петно върху и без това крехките рамене на БФС. 
Ясно, че не може да върнем времето назад, но всеки човек, който милее за доброто на българския футбол, е длъжен да реагира на тази несправедливост. Това повече не бива да продължава! 

От хората в БФС не се изисква много. Толкова ли е непосилна задачата да спазват правилата и да не мерят с двоен аршин? Задачата да намерят друга дата за мача ЦСКА 1948 - ЦСКА не бе лесна заради сгъстената програма и времето, което ни притиска заради ЕВРО 2020, но бе напълно възможна. Така щеше да има феърплей. Все пак честната надпревара е основна ценност на спорта като цяло. 

Да, можеше някой да е недоволен, че играе по-често мачове, но битката щеше да се реши на терена.

Тук въпросът е ще понесе ли отговорност секретарят на СТК Неделчо Михайлов за безумното си решение? И не само той. Лесно е да се хвърля цялата вина върху един човек, независимо че от БФС ни го натрапват за независим и голям началник. Видите ли той решава съдбите на клубовете. Утре и титлата може да присъди по административен път, въпреки че погазва правилата.  

Време е всички хора, свързани с подобни решения, които са в ущърб на футбола, да помислят за оставка... 

Футболната централа не е бащиния за никого.
Бисер ТОШЕВ/ГОНГ