Новото попълнение на "Ботев" (Пловдив) - Валери Домовчийски, подписа договор с "канарчетата" и бе представен официално. Контрактът е за срок от 2 години.

Домовчийски идва като свободен агент, тъй като разтрогна с германския Дуисбург, с който игра за последно във Втора Бундеслига. Заради проблеми с различни институции в Германия, "зебрите" бяха изхвърлени в Трета лига.

На него ще се разчита да засили нападателната мощ на пловдивчани и да замести оперирания голмайстор Иван Цветков. В Дуисбург Домо бе използван по-често като полузащитник и натоварен с доста дефанзивни функции, но сега ще се разчита на голмайсторските му възможности.

Домовчийски, който преди години игра с "Левски" в Шампионската лига под ръководството на настоящия наставник на "Ботев" - Станимир Стоилов, говори пред TV7 и NEWS7.

"Официално съм вече футболист на "Ботев" (Пловдив), договорът ми е за 2 години. Не е имало драма с продължаването на моята кариера. Не искам да коментирам дали е имало разговори и предложения от страна на "Левски". Важното е, че съм играч на "Ботев", ще играя в амбициозен отбор, има бъдеще. Не успях да продължа кариерата си зад граница, предпочетох да дойда в "Ботев" (Пд), отколкото да играя в Турция", коментира Домо.  

"Не знам още дали ще имам картотека за реванша с Астана в турнира Лига Европа, но се надявам за следващия кръг всичко да е уредено и да мога да помогна на отбора. Свикнал съм с всичко в Пловдив, от този край съм, няма да ми е необходима адаптация. Досега поддържах форма самостоятелно, тъй като "Ботев" бе на подготовка в Австрия. Сега ще тренирам със сателита на "канарчетата" - "Раковски", а като се върнат момчетата от Казахстан, ще се присъединя към тях. Имам уверението, че ще ме използват като нападател, а не както преди в Дуисбург. Най-добре се чувствам в предни позиции", добави бившият нападател на "Левски", който в Германия игра и в Херта.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ