Нападателят на "Ботев" (Пловдив) Валери Домовчийски е решен да запази мястото си при "канарчетата" след двата задаващи се подготвителни лагери в Кипър. PlovdivDerby съобщи, че Домо е решил на своя глава всеки ден да тренира по минимум 2 часа на Коматево, за да бъде в оптимална физическа форма след 10 януари, когато Станимир Стоилов събира футболистите за медицински прегледи.

Валери не впечатли с изявите си в първия си полусезон с жълто-черната фланелка и е един от футболистите, които са заплашени с освобождаване, въпреки, че треньорското ръководство най-вероятно ще даде възможност на миналия през Херта нападател да изиграе още един полусезон, след като направи пълноценна подготовка.

Както е известно, Домо и Георги Сърмов бяха привлечени в "Ботев" в края на летния трансферния прозорец, когато "канарчетата" вече играеха в евротурнирите, с ясното съзнание на треньорския щаб, че играчите не са подготвени физически и са далеч от върховата си спортна форма. Още тогава от щаба на Мъри споделиха, че ще очакват от Валери и Сърмов добро представяне след зимната подготовка на тима.