Собствениците на Лудогорец и „Левски“ - Кирил Домусчиев и Тодор Батков са се заели с организирането на „Футболист на годината“. Те ще организират провеждането на класацията чрез фирмата си „Футбол Про Медия“, пише „7 дни спорт“. Чрез тази компанията двамата продадоха и телевизионните права за „А“ група.
 
Това ще бъде трети организатор на „Футболист на годината“ за последните години. Първо бившият президент на Академик (София) Манол Велев беше движеща сила за организирането на класацията. След опита за покушение срещу него палката пое съпругата му Весела Лечева, като с организацията се беше нагърбил настоящият директор на БНР Радослав Янкулов.
 
В следващите дни предстои официалното обявяване на процедурата по гласуване за наградата, както и официалната пресконференция по организацията. Очаква се лично президентът на БФС Борислав Михайлов ще разясни детайлите. С организацията пък се е заел директорът на "Футбол Про Медия" Атанас Караиванов. Най-вероятно церемонията ще се проведе в София на 21 декември.