ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Мачовете от новия сезон 2014/14, който започва на 20 юли, ще се излъчват единствено по каналите на ТВ7. Това стана ясно днес на пресконференция, на която присъстваха президентът на БФС Борислав Михайлов, Тодор Батков, Кирил Домусчиев, шефът на ТВ7 Николай Бареков, Миляна Велева и Атанас Караиванов - шеф на фирмата, която притежава правата за излъчване на първенството "Футбол Про Медия". От брифинга стана ясно, че изцяло пада футболът от екрана на БНТ. Двубоите ще се излъчват по ТВ7, НЮЗ7 и бъдещата нова спортна телевизия Спорт7. Договорът между "Футбол Про Медия" и БФС е за три години, а според информацията общата сума, която клубовете ще си разделят, е 15 милиона лева за трите сезона.

"Имаме две национални телевизии - ТВ7 и НЮЗ7, изпълняваме изискванията за максимално разпръскване на сигнала. От тази гледна точка не виждам необходимо да се търси подкрепа от друга телевизия", обяви Николай Бареков. "Мисля, че най-добрият вариант е да даваме по два или три мача в събота и неделя, по един в петък и понеделник. Ще излъчваме абсолютно всички мачове от  всеки кръг, от първия до последния кръг. Наши съседни страни правят подобно нещо - една телевизия има по два-три канала и предават през целия уикенд футболните двубои", допълни телевизионният шеф.

"Някои телевизии изпратиха предложения до нашата фирма, проведохме срещи на високо ниво, аз също участвах в тях. Но е нормално ние да изберем партньора, който е най-агресивен, най-добър и предлага най-добри условия. Това е ТВ7, която миналата есен ни подкрепи в тежък момент. Като говорим за техниката -нямаше друга телевизия, която да каже, че е готова да предава повече от два-три мача на кръг. За нас това също беше  важно", аргументира се за избора Кирил Домусчиев.

"Ние "Футбол Про Медия" продаваме на ТВ7 телевизионните права и интернет правата за България. Право на телевизията е от тук нататък, ако желае, да има партньори. Моето желание и желанието на клубовете беше максимален брой мачове да се излъчат. Не забравяйте, че досега комбинацията от две телевизии се правеше заради по-добрите финансови параметри. Но пък и правеше хората разногледи. По света практиката е подобни събития като футболните шампионати да се предават от частни телевизии. Уважавам всички колеги в БНТ, но те например трябва да се съобразят с дадена заря от паметника на Васил Левски или друго значимо национално събитие", допълни Атанас Караиванов./БЛИЦ