Един от новите членове на Изпълкома на БФС Кирил Домусчиев заяви след първото заседание на висшия футболен орган, че държавата трябва да поеме по-сериозен ангажимент към футбола. Както вече стана ясно, собственикът на Лудогорец ще отговаря за връзките на БФС с бизнеса, както и с държавната администрация. Същата задача е поверена още на Гриша Ганчев, Марин Митев и Николай Гигов.

"Държавата трябва да поеме много по-сериозен ангажимент към футбола, защото ако искаш да вземеш, трябва първо да дадеш. Във футбола има залагания, от които държавата прибира печалба. Само при нас в Лудогорец цифрите, които плащаме за ДДС и други такси, не са никак малки, а така е и с останалите клубове", каза Домусчиев след заседанието на Изпълкома.

"В същото време футболът е изключително ощетен, тъй като не е равнопоставен с много други спортове. Имаме нужда и от законодателни промени, за да се превърнем в европейска футболна държава", добави Кирил Домусчиев и допълни, че неговата роля и на колегите му от Изпълкома със същия ресор ще бъде да подпомагат активно Борислав Михайлов при разговорите с държавната администрация в тези насоки.