Шампионът на България Лудогорец и босът Кирил Домусчиев е инвестирал 11 милиона лева в строежа на базата в Разград. Това призна изпълнителният директор на тима Ангел Петричев пред БНТ2.

"Школата е най-голямата цел пред нас. За клуба спечелването на една шампионска титла, купа или суперкупа е нещо краткосрочно. Ние се стремим към нещо съвсем различно - да вдигнем нивото на ДЮШ. Това е в основата на проекта "Лудогорец". Специално заради юношите сме направили един терен с последно поколение изкуствено покритие. На него те тренират и играят официалните си среши. Той разполага със специално антишоково покритие, което предотвратява контузии. Полагаме изключително много лекарски грижи за децата. Клубът е ангажиран и с операциите на момчетата, ако някой получи тежка травма. Вярваме, че можем да постигнем много. За нас дисциплината обаче е в основата на креативноста. Наясно сме, че повечето деца при нас едва ли иде станат от ранга на Стоичков или Пламен Гетов. До момента сме инвестирали 11 милиона в строежана базата. Но наливането на средства няма да спре дотук. Предвиждаме да направим още 2 терена с естествено покритие. Оптимисти сме, че иде продължим да се развиваме във възходяща линия", каза Петричев.

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев пък определи школата на клуба е по-добра от тази на Еспаньол, където специалистът бе на стаж преди време.

"За нас юношите са от голямо значение. Те, както мъжкия отбор, са приоритет за клуба. Имам влияние върху всички групи в школата, и то на почти сто процента. Следя нещата отблизо. Запознат съм с всичко, случващо се в академията. Не пропускам нищо нито за миг. През 2011-а бях на специализация в Испания. Там обиколих отборите на Барселона, Валенсия и Еспаньол. Видях методите им на работа с подрастващи и смея да твърдя категорично, че по нищо не им отстъпваме. Дори напротив, нашият ДЮШ е по-добър от този на Еспаньол".