Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев потвърди информациите, че Емил Гъргоров няма да остане в тима след лятото. Богаташът заяви, че отбори от Русия и Китай предлагат изключително високо заплащане на капитана на шампионите и това е причината да не се стигне до договорка за нов договор.

"Причините за това решение за чисто финансови. Ние не можем да предложим това, което се предлага на Гъргоров. Той ще остане при нас до лятото и ще помогне на отбора за спечелване на титлата“, коментира за "Гонг" Кирил Домусчиев.

"Нашият клуб не може да си позволи да плаща на Гъргоров парите, които ще му дават в Китай или в Русия. Още повече, че той отива като свободен агент там. Единственото, което можем да пожелаем на нашия капитан, е да продължава да играе на ниво и да представя България по най-добрия начин в тези първенства. Желаем му успех", каза босът на шампионите.

"Разберете, там, където той отива, парите са колосални и безсмислено е да се водят такива разговори. Договорът, който му предлагат, е до пенсия. От това, което знам, съм сигурен, че някой клуб от тези две държави ще спечели в наддаването. Той трябва да го обяви, когато му дойде времето. Определено има доста атрактивни оферти. В България никой не може да му плати такива пари. Това е добре за неговото бъдеще", сподели Домусчиев.

"Гъргоров е специален футболист, сериозен характер и капитан на отбора и при всички положения той ще помогне сериозно на клуба до лятото. Смятам, че неговото представяне няма да е в никакъв случай по-лошо от това, което показва сега", добави босът на Лудогорец.

Богаташът беше категоричен, че отказът на Гъргоров да преподпише няма да се отрази на титулярното му място. „Смятам, че през тези две години ние сме му помогнали много, той също е дал много на клуба. Трябва да последно да запазим добрите си отношения. Той е капитан на този отбор и ще остане такъв до лятото", каза Домусчиев.

"Мисля, че в отбора ни има добри играчи като Кишада и Безяк, които могат да се справят на неговата позиция до лятото. След това при всички положения ще се оглеждаме кой може да бъде заместник, включително и сред играчите в отбора. Неслучайно споменавам имената на Кишада и Безяк, които показаха голямо израстване и аклиматизация в тези контроли", завърши Домусчиев.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ