"А" група с 10 отбора, периодичен мониторинг на състоянието на футболните терени и дублиращи отбори в "Б" група иска Лудогорец. Това заяви единият от собствениците на шампионите Георги Домусчиев. Разградчани ще внесат предложенията си на предстоящия Изпълком на Българския футболен съюз, който вероятно ще е в края на януари или началото на февруари.

„За мен е изключително важно да се намалят още отборите в "А" група. Най-добре е те да бъдат десет и да няма плейофи, а да се играе по четири пъти. Така ще се намалят възможностите да има отбори, които да няма за какво да играят“, каза Домусчиев в актуално студио "Дерби".

„Надявам се след Конгреса в началото на годината да има по-силен контрол на тревните покрития от страна на БФС. В момента се дава лиценз в началото на годината, а какво се случва в следващите месеци реално, няма значение. Според мен трябва да има периодичен мониторинг и ако тревното покритие не е в добро състояние, да не се играят мачове. Сега със сигурност някои отбори за даден мач могат да извлекат полза от лошия терен, но като цяло това не е добро за футбола ни“, допълни Домусчиев.

Собственикът на Лудогорец заяви още, че според него или всички водещи клубове трябва да имат представители в Изпълкома, или нито един да не бъде представен, а той да бъде съставен от независими специалисти.

„Има сериозна разлика от това да преотстъпваме такива футболисти на независими отбори в "Б" и "В" група, защото не знаем нито как тренират, нито как се възстановяват, нито на какви терени играят. Съвсем друго е, ако има "Б" отбор, който всеки един от водещите клубове да може да контролира. По този начин със сигурност ще се вдигне нивото на играчите идващи от школата, а и ще намалеят чужденците“, заяви Домусчиев.