Кирил Домусчиев присъства на церемонията "Футболист на България" за 2014 година. Той говори за целите пред Лудогорец за новата година, както и за по-дългосрочните планове.

"И миналата година доста награди взеха момчетата. Заслужили са си ги. Фактът, че всички, които са гласували, са оценили представянето им. Заслугата, която има Лудогорец, да постигне тези успехи, може само да ме радва", започна босът на разградския тим.

Домусчиев коментира и рецептата за успехите на тима: "Най-важното е, че сме се събрали добър екип. Не само ръководството, визирам и футболисти, целият щаб около тях - треньори, доктори. Мисля, че на всяко едно ниво в Лудогорец са най-подходящите хора. И постигаме успехи. В цялата работа стои екипността. Нито само от мен зависи Лудогорец да е успешен клуб, нито само от треньора или отделния футболист. Зависи от всички заедно и трябва да си помагаме. Това ни е дало много успехи и смятам, че независимо, че има възходи и падения и е резонно да има такива, смятам, че с този екип и отбор спадовете при нас ще са по-малко от другите клубове", допълни Домусчиев.

За следващата цел босът каза: "Спечелването на първенството. То е най-важното за клуба тази година. Независимо дали ще станем шампиони или ще се класираме за Лига Европа, пак трябва да се представим добре в евротурнирите и да пълним стадионите. Това е целта пред отбора. Клубът има доста амбициозна програма, която е вече по-дългосрочна. Първо - очаквам до един месец да открием първата трибуна в Разград и да започнем следващите трибуни. Както и да си завършим стадиона, който да е ултрамодерен. До година трябва да разширим тренировъчния комплекс Лудогорец, като насочеността е основно към школата. Ще бъде изграден още един голям център.

На въпрос, ще стане ли Лудогорец шампион, Домусчиев заяви: "Трудно е да се прогнозира. Знаете, че във футбола има цикли. Дори и дрийм тимове са тръгвали надолу. Ние се намираме в тежък момент чисто психологически. Когато върху теб е концентрирано много внимание, постигнал си много успехи...В един момент да се концентрираш в нашето първенство е трудно. Много от момчетата получават обаждания от знайни и незнайни мениджъри, пълнат им главите с истории. При всички положения на противниците ни няма да им е лесно."/БЛИЦ