Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е в Лондон, където ще гледа на живо финала в Шампионската лига тази вечер между германските Байерн и Борусия (Дортмунд). Богаташът не стана свидетел на втората спечелена титла от неговия отбор в българското първенство. Домусчиев обаче се включи в ефира на "Канал 3" и даде интервю, в което обясни, че през следващата седмица ще има среща с цялото спортно-техническо ръководство на клуба за бъдещите планове.

"Да, празнуваме в микробуса, с който отиваме на стадиона. Президентът на БФС Борислав Михайлов ми се обади преди 20 минути, за да ми честити титлата. И сега трябва да уточним кога ще бъде нашето награждаване като шампиони", обясни доволният Домусчиев.

"Вярвах до последно, че ще станем шампиони. Ние сме такива хора по характер и искам да предадем това мислене на играчите. Защото каквото и да преживее човек, трябва да се вдигне и да се пребори отново. Мисля, че съдбата ни погледна днес с добро око и си върна за вересиите, които даде на "Левски". Имах сериозни опасения, че този път няма да станем шампиони. Но след загубата на "Герена" казах на нашите лидери в съблекалнята, че има още два мача, да си ги изиграят на ниво и каквото има да става, нека става", каза босът.

Домусчиев заяви още, че през новата седмица ще се срещне с всички от ръководството, като разговорът е бил планиран доста преди този финал и изобщо не е предполагал, че трябва да мисли и за титла.

"Доста теми имахме за обсъждане, а сега с очертаващите се квалификации за Шампионската лига трябва да видим и какво ще правим като селекция. Предстои ни много работа. Не знам какво е казал Ивайло Петев след края на мача с Монтана и дали е било на шега, но Лудогорец си има треньор. Може би не е сигурен дали ще ни класира в групите на Лигата. Две неща ме зарадваха тези дни. Днес спечелената шампионска титла от първия отбор, а преди няколко дни и победата на младшата възраст с 6:0 над ЦСКА. Това ме обнадеждава за бъдещето на нашата школа", добави босът, като отказа да коментира дали е предложил огромна премия за Славия в случай, че спре конкурентите от стадион "Георги Аспарухов".

"Не коментирам дали сме стимулирали Славия. Но им благодаря, че играха феърплей. Това поведение на Славия днес само може да ме радва като инвеститор. Като има такива отбори като Славия, като Пирин (Гоце Делчев), като Миньор, които взеха точки от "Левски", дават ти стимул да продължиш. И мисля, че откакто и нашият отбор е в "А" група интересът към първенството се повишава, става все по-гледаемо. Имаше много феърплей, имаше и много удари под кръста тази година. Искам да кажа на Венцеслав Стефанов, че е голям мъж. Пожелавам му успехи в личен план, успех и на неговия клуб", завърши Домусчиев.