Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев гостува на в предаването на Мартин Карбовски по ТВ7. Шефът обясни какво продължава да го кара да инвестира във футбола и дали вече е на плюс след успешното представяне на отбора. Домусчиев отговори още на въпроси за ЦСКА, Левски, Валери Божинов и Ивайло Петев.

Ето какво каза Кирил Домусчиев:

"Само публиката може да ме откаже от Лудогорец. Когато хората са на стадиона и подкрепят, ще помагам. Спре ли това, няма смисъл да продължаваме да даваме пари. Именно това ни кара мен и брат ми да не се отказваме. В интерес на истината местният бизнес не помага на този проект, което за мен не е нормално. Затова се обърнахме към Общината, която ще ни подаде ръка. Проектът ни за нов стадион, за 12 хиляди зрители, е готов. Надявам се до следващата година да можем да играем на него. Общината спечели проект и ще си партнираме", коментира Домусчиев.

"Помагам индиректно на Левски и ЦСКА. Трябва да гледат нашия пример, на "Ботев", на Литекс. Няма срамно да се поучиш от положителния облик на други български клубове. Освен това с този коефициент, който трупаме, помагаме и на останалите. С нашия пример, с всичко, което правим, показваме, че нещата могат да се получат. Нека следват това, което правим."

"Имам желание да имаме български момчета. Трябва време за подходящия план. Всеки един, който следи световния футбол, знае, че в състава трябва да има много силни състезатели. За съжаление нашите школи не произвеждат такива хора. Но ние работим вече по доказан модел и се надявам да имаме успех. Вижте какъв беше съставът на Лацио, в първия мач влезе един италианец като резерва. В реванша бяха с двама италианци. А на нас и треньорът ни е българин."

Домусчиев коментира и "сагата" с Валери Божинов, който в крайна сметка реши да остане в София и да играе за Левски.

"Поканих Божинов да дойде в отбора. Обадиха ми се, обясниха ми, че е добро момче и има нужда от това да възроди кариерата си. Поканих го да се видим, казах му, че го искам. Освен това му обясних, че в България това е мястото за него. В крайна сметка той избра Левски."

"Не знам колко съм инвестирал до момента. За разлика от други, които дават пари и си ги описват като вътрешни заеми, при нас това го няма. Една част от средствата идват от спонсори. Нужно е всяка година да има добър бюджет според целите на отбора. Но мога да кажа, че към момента не сме на плюс."

"Ивайло Петев се превърна в страхотен треньор. Пращахме го във Валенсия, Барселона, Еспаньол. Инвестирахме в него, а не го съблякохме. Макар да имаше страхотно негативни писания, той успя да се докаже във времето."